Drones vliegen over de catwalk tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week

duurzame mode maakt een vliegende start

drone-myomy2

Amsterdam, maandag 10 oktober –  Voor het eerst in de geschiedenis in Nederland is er gebruik gemaakt van drones tijdens een catwalk show.

Maandagavond, tijdens de Dutch Design Fashion Show, opende MYOMY do goods de show spectaculair. Haar nieuwste collectie werd binnengevlogen door middel van drones. Het bekende Nederlandse modemerk dat leren tassen ontwerpt zorgde hiermee voor een waar spektakel.

Marja Baas, founder van MYOMY: “Ieder design van MYOMY is geïnspireerd op een iconische tas. Met de nieuwe ‘BE ICONIC collectie’ van MYOMY, bekend van de MY PAPER BAG, maken wij opnieuw een statement. Iconische en tijdloze tassen gerestyled naar de trend van nu. Met het gebruik van drones tijdens de fashion show hebben wij dit visueel willen maken”

MYOMY opende de avondshow, gevolgd door spraakmakende duurzame Dutch designers: Judith van Vliet, Natalie de Koning, Van Jos, Map Renes, Lynn Kate en Monique Collignon.

Cécile Scheele, initiator Dutch Sustainable Fashion Week en eigenaresse Goodbrandz: “Op dit moment draait duurzaamheid in de modewereld vooral om innovatie. Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol. Dit met betrekking tot recycling en circulaire mode, maar ook tot nieuwe, minder milieubelastende, grondstoffen die ontwikkeld worden. Dit innovatieve proces heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De Fashion show van afgelopen maandagavond stond volledig in het teken van deze baanbrekende ontwikkelingen. Ook de primeur van het gebruik van drones past goed binnen het innovatieve karakter van duurzame mode”.

De opmars van duurzame mode is niet meer te stuiten en heeft het stoffige imago allang achter zich gelaten.

De Dutch Sustainable Fashion Week loopt van 7-16 oktober. In samenwerking met circa 500 modezaken door heel Nederland en diverse gemeenten wordt duurzame mode zichtbaar gemaakt.